Cseremix Online Agóra!

Új lap - 1

Cseremix
Az oldal, ahol minden ingyenes!
Cserebere, onlinemunka ötletek, terefere!
Hasznos infók, couchsurfing tippek!
Gyűjtők csereberéje!
Humoros agytorna,
akciók, hírek.

ITT CsereMix Hangja!
Partnerprogramok!

Cseremix

Dörmögő

Először is bemutatkoznék: Nevem, MeMe. Valódi nevem Mezei Medve, amit gyakorta aggályoskodva fogadnak, mondván: -Mezei medve? Hogy-hogy mezei medve? Grizzly, mosó, barlangi, örvös, kamcsatkai barna, fekete meg még ormányos is van, de mezei? Az aztán biztos, hogy nincs...Barátocskám, rosszul tudod te a nevedet. -Micsoda badarság! Méghogy nincs mezei medve! Hát, ha nincs, akkor kérdezem én, most kinek a blogját olvasod?? A mezei medvéét. Na, ugye, hogy van Mezei Medve!

Hozzádörmögések

  • MeMe: Vadökör. Minden szavad a legnagyobb igazságról tanúskodik! Sok ilyen Vadökörre lenne szüksége enn... (2008.02.18. 08:08) Galícia, Aligciki és a többi?
  • Atitata: Látom, ezek a kocsis témák nagyon fekszenek neked:))))) Darázs- dopping:) Te Meme! Rohadt kalandos... (2008.01.28. 12:16) Ízirájdör öcsém, Turbómaci!
  • MeMe: Könyvet azt nem írok, mert a mezei medvék nem írnak. Azok csak dörmögnek, dörmögnek, meg olvasnak.... (2008.01.22. 20:28) Pókmedve
  • MeMe: Szia banya. Fontos komment a tied: bizonyíték arra, hogy szerencsétlen fémmel bélelt családom eset... (2008.01.18. 21:57) Mákom van!
  • MeMe: Köszi, Ati. Oké, nem szereted a rallikat! Gondolkodjál el, hogy mit szeretsz, mert egyből azt ren... (2008.01.11. 17:32) Csakazértis Dakar!

Linkblog

A Gárda és az anyósom

2008.06.07. 15:34 - Oliv

Címkék: gárda kisebbségi hátrányos megkülönböztetés

- Én, MeMe, a Mezei Medvék önjelölt, ám demokratikusan megválasztott polgármestere ezennel ünnepélyesen kijelentem, hogy nagyon kedvelem a barnamedvéket. De komolyan! Hiába is csóválod a farkadat ilyen kételkedően!-pillantottam némi szemrehányással és képi túlzással Mackokos barátomra, aki általában jobban szokta tudni.

Rá is kezdte nyomban:

-De hát félnek szegénykék! A Medvegárda vésztjóslóan masíroz a házuk előtt!

-Ugyan mitől félnek? A Medvegárda katasztrófa helyzetek megoldására alakult! -morogtam mérgesen.- Célkitűzései között nincs semmi félelemkeltő! Rossz az, aki rosszra gondol!

-De tegnap is, mikor a barnamedvék kizsebeltek néhány figyelmetlen erszényes medvét, a Gárda mindjárt fenyegetően kezdett felvonulni a tett színhelyén! Mi ez, ha nem megfélemlítés?

-A véletlen műve! Ki tehet arról, hogy pont ott nőtt a legtöbb parlagfű országszerte? A Gárda egyik fő célkitűzése a parlagfű irtás. Miért nem máshol garázdálkodnak a barnamedvék?

Mackokos komolyan ideges lett, de fitogtatott:

-A barnamedvéknek kisebbségileg támogatottan élnek a jogaik! Egyenlő mezei polgárok! Ott fejtik ki tevékenységüket, ahol nekik jól esik! MeMe, a Mezei Gárdát hivatalodnál fogva fel kell oszlatnod, mint káros közeget!

Anyósom, aki mindeddig tőle szokatlan módon csendben ücsörgött, hirtelen elénk rugtatott. Visszahőköltünk.

Több, mint húsz éve élek együtt anyósommal, de még mindig nem tudtam megszokni a látványát. Én ilyen rondát még sehol se láttam! Több a füle, mint a foga, a szőre is kihullott, ám folyton kacsintgat és be nem áll a szája. Ráadásul medve létére lúdtalpa van. Nagy lélegzetet vett és hatásszünetet tartott:

-Én szívvel-lélekkel támogatom a Gárdát! Annyira, hogy kértem is a felvételemet!

-Mememegbolondult?-mekegtem szánalmasan kecskévé alacsonyodva.-Komoly mezei szervezet, nem magának való!

Anyósom meg se hallotta.

-Hogy-hogy nem nekem való? Ez hátrányos megkülönböztetés! –mörmögte anyósom méltatlankodva. -A Gárdára ez nem jellemző! Oda bárki beléphet! Tegnap például három barnamedve is kérte felvételét! Ott a helyem a daliás fiatal mezei gárdisták között!

Másnap belépett, ám jobban megközelítené a valóságot, ha úgy fogalmaznék: berobbant! Ugyanis anyósom megjelenése nyomán a Mezei Gárda darabokra hullott! Szerencsétlen, gyanútlan gárdisták! Amikor meglátták anyósomat, többen elvesztették eszméletüket a rettenettől. Az élelmesebbek hanyatt-homlok elrohantak, néhányukkal szívinfartus végzett. Azok se jártak jobban, akik fedezékbe vonultak, ott haltak éhen, mivel soha többé nem mertek előjönni.

Hát így oszlott fel a Mezei Gárda politika-, és erőszakmentesen.

Azóta a parlagfű teljesen elburjánzott. Meg a barnamedvék is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dormogo.blog.hu/api/trackback/id/tr45508348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása