Cseremix Online Agóra!

Új lap - 1

Cseremix
Az oldal, ahol minden ingyenes!
Cserebere, onlinemunka ötletek, terefere!
Hasznos infók, couchsurfing tippek!
Gyűjtők csereberéje!
Humoros agytorna,
akciók, hírek.

ITT CsereMix Hangja!
Partnerprogramok!

Cseremix

Dörmögő

Először is bemutatkoznék: Nevem, MeMe. Valódi nevem Mezei Medve, amit gyakorta aggályoskodva fogadnak, mondván: -Mezei medve? Hogy-hogy mezei medve? Grizzly, mosó, barlangi, örvös, kamcsatkai barna, fekete meg még ormányos is van, de mezei? Az aztán biztos, hogy nincs...Barátocskám, rosszul tudod te a nevedet. -Micsoda badarság! Méghogy nincs mezei medve! Hát, ha nincs, akkor kérdezem én, most kinek a blogját olvasod?? A mezei medvéét. Na, ugye, hogy van Mezei Medve!

Hozzádörmögések

  • MeMe: Vadökör. Minden szavad a legnagyobb igazságról tanúskodik! Sok ilyen Vadökörre lenne szüksége enn... (2008.02.18. 08:08) Galícia, Aligciki és a többi?
  • Atitata: Látom, ezek a kocsis témák nagyon fekszenek neked:))))) Darázs- dopping:) Te Meme! Rohadt kalandos... (2008.01.28. 12:16) Ízirájdör öcsém, Turbómaci!
  • MeMe: Könyvet azt nem írok, mert a mezei medvék nem írnak. Azok csak dörmögnek, dörmögnek, meg olvasnak.... (2008.01.22. 20:28) Pókmedve
  • MeMe: Szia banya. Fontos komment a tied: bizonyíték arra, hogy szerencsétlen fémmel bélelt családom eset... (2008.01.18. 21:57) Mákom van!
  • MeMe: Köszi, Ati. Oké, nem szereted a rallikat! Gondolkodjál el, hogy mit szeretsz, mert egyből azt ren... (2008.01.11. 17:32) Csakazértis Dakar!

Linkblog

Vérmedvék, bohócok

2007.12.25. 18:22 - Oliv

Címkék: puska nyúl párt globális önkényuralom vérmedve

   Valamikor régen vérmedvék önkényuralma alatt éltünk, mi mezeiek. A  Medvetalp-nyalókból alakult  Vérpárt, élén a fogcsattogtató leghatalmasabb Vérfalkavezérrel, nemcsak a legszánalmasabb nyomorba taszította népünket, hanem totális agymosásban is részesültünk. Pofapirító idők jártak...      Megaláztatások sorozata. Annyira elnyomorodtunk lekileg, hogy szó nélkül tűrtük, hogy albérlőink, a mezei nyulak  szemtelenül ki-bejárkáljanak otthonainkban,-vitték a puskát is,  a mezei egerek cincogásától meg már saját dörmögésünket se hallottuk.
     Boldogan szolgáltuk a gonosz fenevadat, és mindig, mikor ellátogatott kis mezőnkre, lelkesen, ütemesen tapsoltunk órákon át. Megcsodáltuk öles termetét, erőt sugárzó, okos tekintetét, fényes bundáját, aranykoronáját . 
     Így teltek-múltak az évek, mignem egy szép napon felfigyeltem, hogy szeretett cimboráim mennyire hasonlítanak egymásra: Üveges tekintet, bávatag vigyor, lehonyult fülek. A határozott cammogást felváltotta valami tétova lábujjhegyen pipiskedés.
     Nem bírtam tovább szó nélkül, megragadtam legjobb barátomat, kicsit megráztam a vállát:
     -Mi van veled?Hogy nézel ki?Hagyd abba ezt a bárgyú vigyorgást!
     -Nem is vigyorgok...-dörmögte  bárgyún vigyorogva.-Te sokkal jobban vigyorogsz!
    Ez szíven ütött! Hát persze, hogy én is! Mindnyájan! De talán még nem késő... 
     Nyomban globális lázadást szítottam.  Szerény személyemben egytagú küldöttség indult a rettegett Vérvárba. Ultimátumot vittem, melyben azonnali és feltétel nélküli hatalomátadást követeltünk. Kilátásba helyeztük, hogy szükség esetén a mezei nyúl kommandót is bevetjük. Ez hatott:
     -Nem akarjuk, hogy vér folyjon!-szepegték a vérmedvék. -A hátsó kapun iszkoltak libasoban kifelé jajveszékelve. Még sikerült megpillantanom a Vérpárt első méltóságát hátulról: akkor már nem volt sem öles termetű, sem erőt sugárzó. Kicsi volt és szánalmas! Koronája helyén csáléra csapott bohóc-sipkát hordott.   Hirtelen tört rám a felismerés:
    -Ezek nem is vérmedvék! Még tán medvék se! Legfeljebb cickányok, amilyen büdösek!  Milyen szégyen! Ezek ültek a nyakunkon ennyi éven át!!
     Lógó orral cammogtam hazafelé. Félúton rohant elém népes rokonságom lélekszakadva, elcsukló hangon ordítozva:
     -Meme! Memegvezetett mememezei mememedvék vagyunk!
      Kicsit sirattuk a sárga földig alázott medvebüszkeséget, aztán megfogadtuk, hogy leckét veszünk a rétisastól éleslátásból, hiszen vele sose fordulna elő, hogy vérmedvének nézzen egy cickányt.    
     Abban mindnyájan egyetértettünk, hogy időben feleszméltünk mégis: a huszonnegyedik órában fordítottuk balsorsunkat jobbra.
      Ebben maradtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dormogo.blog.hu/api/trackback/id/tr19274888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

w632 · http://www.myvip.hu 2007.12.27. 23:23:18

Ez a "mese" ami nem is mese nagyon találó!
Egyben, csak a 24.órában kételkedek egy kicsít,mert még a bal nemfordúlt,legalábbis nállam jóbbra. (sajnos)

MeMe 2007.12.27. 23:55:22

Ami késik, az ...nem múlik!!!!


süti beállítások módosítása